Εκλογές – Κατρούγκαλος: Τον… «σταύρωσαν» παρά την απόσυρση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πόσοι «σταύρωσαν» τον Γιώργο Κατρούγκαλο, παρά το ότι είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του, μετά από τον σάλο για τις δηλώσεις του.

Μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος να απέσυρε την υποψηφιότητά του  μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έδειξαν την προτίμησή τους, στο πρόσωπό του, βάζοντας σταυρό δίπλα στο όνομά του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών και την καταμέτρηση της σταυροδοσίας, βρέθηκε τετραψήφιος αριθμός ψηφοδελτίων που ήταν «σταυρωμένα» υπέρ του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον «σταύρωσαν» χιλιάδες

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένους τους σταυρούς στο 93,56% των τμημάτων της εκλογικής Περιφέρειας Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, ήτοι σε 915 από συνολικά 978 εκλογικά τμήματα, σε σύνολο 67. 215  ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος  συγκέντρωσε 3.151  σταυρούς.

Κι αυτό παρά το ότι, τόσο ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι ο πρώην υπουργός αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες,  προκάλεσαν σάλο και μεγάλες αναταράξεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ,  με την ΝΔ να καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια, κάτι ωστόσο που δεν ήταν τυπικά δυνατόν, καθώς οι συνδυασμοί είχαν ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο και τα ψηφοδέλτια είχαν τυπωθεί.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.