Εκλογές 2023: Τα σχολεία γίνονται εκλογικά τμήματα – Πότε θα είναι κλειστά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 έχει μπει η χώρα και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη μετατροπή των σχολείων σε εκλογικά τμήματα.

Ήδη από σήμερα Πέμπτη  έχει ξεκινήσει η διανομή των καλπών και του εκλογικού υλικού.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή μέχρι και την επομένη των εκλογών τη Δευτέρα 22 Μαΐου, όπως κάθε φορά που ανοίγουν οι κάλπες.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία, αναφέρεται ότι «σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.