Εκλογές 2023: Τι πρέπει να κάνει όποιος διαπιστώσει ότι είναι διπλοεγγεγραμμένος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσω μιας λίστας με είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις μπορούν να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για τις αυριανές εκλογές για όλα όσα χρειάζονται για την 21η Μαΐου.

Ανάμεσα σε άλλα, στη λίστα απαντώνται ερωτήματα που αφορούν στα έγγραφα με τα οποία μπορεί κανείς να ψηφίσει, τι μπορεί να κάνει εάν δεν βρίσκει το όνομά του/της στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά και το εάν είναι εφικτό να ψηφίσει ηλεκτρονικά.

Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, οφείλετε να ψηφίσετε στον δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού.

Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

Πώς θα μάθω πού ψηφίζω;
Σημειώνεται ότι οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν:

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών ΕΔΩ
Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 08:00 έως 20:00.
Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είμαι δημότης. Τι κάνω;
Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.

Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους;
Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είμαι δημότης. Τι κάνω;
Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.