Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη συνέντευξή του στον Alpha μετά τις εκλογές (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, παραχωρεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αποφασίστηκε ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά, τοποθετείται για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου οι οποίες θα διεξαχθούν με ενισχυμένη αναλογική.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη:

Για τη νίκη στις εκλογές: Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά, καταλάβαινα από τις επαφές μου με τους πολίτες. Αν με ρωτάτε περίμενα το μέγεθος της νίκης, θα σας έλεγα όχι, ότι θα αυξάναμε ποσοστό, ψήφους και θα είχαμε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί είναι θετική ψήφος και όχι καταψήφιση του αντιπάλου. Σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και η κοινωνία, γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε ο υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Νικήθηκε η τοξικότητα. Δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μηνύματά του,ς να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική τους.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.