Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα αντιπολίτευση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μήνυμά του έστειλε, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών 2023, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θέλουμε να συγχαρούμε τα μέλη, τους φίλους, τα στελέχη του ΚΚΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμβάλλοντας στο αποτέλεσμα αυτό. Το αποτέλεσμα είναι καρπός της πείρας που αποκτήθηκε το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστούμε όσους και όσες συστρατεύτηκαν μαζί μας στη μάχη. (…) Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ ιδιαίτερα σε σημαντικά αστικά κέντρα της χώρας, σε εργατικές γειτονιές μεγάλων πόλεων, είναι ελπιδοφόρα μηνύματα. Ο συσχετισμός μεταξύ των αστικών κομμάτων δείχνει όχι μόνο τη δυνατότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης που μπορεί να συνεχίσει στην αντιλαϊκή κατεύθυνση αλλά και μιας συναίνεσης», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Είναι ξεκάθαρο αυτό που επεσήμανε το ΚΚΕ ότι παρά τις επί μέρους διαφορές τους τα κόμματα συγκλίνουν σε βασικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ως κυβέρνηση και έπειτα ως αντιπολίτευση αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης πολιτών και τελικά τροφοδότησε την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα αντιπολίτευση. (…) Οι σκέψεις και τα σενάρια για νέες εκλογές γίνονται (…) γιατί θέλουν να αλλοιώσουν τη βούληση του λαού. Απαιτείται να ετοιμαστούμε για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.