Εκλογές 2023: Ο Ιωάννης Σαρμάς νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 13.00 αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, προκειμένου να του ανατεθεί η υπηρεσιακή πρωθυπουργία.

Η συσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε με διαδικασίες – εξπρές χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από τη σημερινή σύσκεψη ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή. Ο Ιωάννης Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας θα αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.