Εκλογές 2023: Οι έδρες που επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται να έχουν αποφασίσει ποιες έδρες θα κρατήσουν λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός Βουλής για τη ΝΔ από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μένει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κρατήσει την έδρα της Α’ Πειραιώς αφήνοντας εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα. Υπενθυμίζεται πως οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως αναφέρεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Εκτός της νεάς Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο κ. Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.