Εκλογές 2023 – Διερευνητική εντολή: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23.05.2023) στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ύστερα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο.

“Σας κάλεσα γιατί όπως ξέρετε κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος … είναι πλέον η δίκη σας σειρά”, του είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με το Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά: “Σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή”.

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γίνουν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.