Δημήτρης Μάντζος: «Προχωράμε με πρόγραμμα, προτάσεις και αξιακή ανανέωση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «κάπου υπάρχει μία ευθύνη όταν κρατάς όρθια μία κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε από εσφαλμένη διαχείριση κρίσεων, διαφθορά, αδιαφάνεια, διεύρυνση ανισοτήτων και επαναφορά παθογενειών του κομματικού συστήματος. Την ευθύνη πάντως δεν την έχει ο λαός» και εξήγησε:

«Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τελικά αξιολογήθηκε και για πολιτικές επιλογές και για το γεγονός ότι δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ένα προγραμματικό κόμμα με θέσεις και προτάσεις και να πάρει διαζύγιο από τον λαϊκισμό. Αυτό εμείς το ονομάσαμε χορηγία».

Το επίδικο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μία αξιόπιστη, ισχυρή, αποτελεσματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου γνήσια προοδευτική. Αυτό δεν είχε αποτυπωθεί το προηγούμενο διάστημα. Δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να το εκφράσει και να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ και να την αντιπολιτευτεί επί ίσοις όροις με προτάσεις. Πώς ζητούν τώρα το χρόνο και την πίστωση να το κάνει;

Ο λαός έκρινε και έδωσε κάποιες εντολές στις 21 Μαΐου. Μπορεί η κάλπη να αδειάζει όμως υπάρχει ένα δεδομένο ισχυρό: μια λαϊκή ετυμηγορία, που είναι τομή. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Το ερώτημα είναι προς τη ΝΔ τι θα συμβεί αν το κόμμα το οποίο έχει επενδύσει στρατηγικά στην αυτοδυναμία δεν το καταφέρει. Και άκουσα μια απάντηση απ’ τον κύριο Βορίδη: τρίτες εκλογές. Γιατί χρειάζεται η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για αυτό; Υπάρχει ήδη απόφαση της ΝΔ».

Ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματός μας, δεν υπάρχει ούτε περιθώριο ούτε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Για εμάς, ιδίως μετά τα αποτελέσματα είναι αναγκαίο με πρόγραμμα, με προτάσεις, με αξιακή ανανέωση και με νέο ήθος, να εκφράσει η προοδευτική παράταξη αυτό που πάντα ήταν: μια εναλλακτική δύναμη εξουσίας, εξισορρόπησης και ελέγχου της ΝΔ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλός της».

Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ «επιλεκτική ακοή και μνήμη. Διότι ό,τι λέμε στο δημόσιο διάλογο απομονώνουν αυτά που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και το κάνουν σημαία. Δεν κατανοούν ότι εμείς μιλάμε για μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπου ο πραγματικός πολιτικός και στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιστρέφει δυναμικά. Η δική μας δουλειά είναι με την ενίσχυση που θα έχουμε στις επόμενες εκλογές για την οποία έχουμε δεσμευτεί θα επιστρέψει και ο ουσιαστικός έλεγχος στην κυβέρνηση της ΝΔ εάν αυτή προκύψει».

«Εμείς έχουμε το κεφάλι ψηλά αλλά τα πόδια στη γη. Δουλεύουμε πάρα πολύ μεθοδικά, χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, με πολλή μελέτη και αφοσίωση στο στόχο μας. Ό,τι καταφέραμε και στις 21 Μαΐου το πετύχαμε με δουλειά και με πρόγραμμα», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.