Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο της Αλλαγής – Θα νικήσουμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση. Δεν αντέχεται άλλο το έλλειμα της αξιοπρέπειας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ της Πέμπτης (18/5).

«Συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη να αρχίσει να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί από Δευτέρα θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας, στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης, γιατί μια προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις πληγές της κοινωνίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, υποστήριξε πως δεν αντέχεται άλλο η παρακμή, η αδικία, η διαφθορά και η έπαρση της εξουσίας, το «καθεστώς» Μητσοτάκη και η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά.

Σε έμμεση αναφορά του, επίσης, στον Γιώργο Κατρούγκαλο κατέστησε σαφές ότι το συμβόλαιο αλλαγής δεσμεύει όλους στο ΣΥΡΙΖΑ κατά γράμμα: «Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων αι εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν νοιάζεται και πως αυτό που έγινε με την τραγωδία των Τεμπών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε σχέση και με τα όσα είπε για τους γονείς των θυμάτων: «Τέτοια συναισθηματική αδιαφορία, τέτοιο κυνισμό, τέτοια αναισθησία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους συντηρητικούς ψηφοφόρους κι αναρωτήθηκε αν έχει σχέση αυτή η συμπεριφορά με τους δικούς τους κώδικες αξιών: «Σας ζητά σήμερα να του δώσετε ψήφο- συγχωροχάρτι για να ξεπλυθεί και να πράξει πολύ χειρότερα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναβαπτισμένος με τη δική σας συνενοχή».

Απευθυνόμενος και στους προοδευτικούς πολίτες, τους κάλεσε να κρίνουν με βάση τη λογική ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ την Κυριακή μπορεί να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους κι ότι θα αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη να δώσει δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το συμβόλαιο αλλαγής αφορά κυρίως τους νέους που από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η αλλαγή.

Τους κάλεσε, μάλιστα, να στείλουν στον «κουβά» τις δημοσκοπήσεις: «Θέλετε να τιμωρήσετε το καθεστώς Μητσοτάκη και να κάνουν έξωση στον κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου: «Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να τιμωρηθεί, να ηττηθεί. Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί είναι τη Κυριακή να το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και με διαφορά. Γι’ αυτό η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή, η πιο βαθιά αντισυστημική ψήφος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εξάλλου, χρησιμοποίησε την τακτική του μαστίγιου και καρότου προς τις προοδευτικές δυνάμεις και ιδίως το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Είναι δικαίωμά τους να λένε ό,τι λένε σήμερα, αλλά την Κυριακή θα μιλήσει ο λαός. Κι από Δευτέρα θα κληθούν να πάρουν θέση για την επόμενη ημέρα. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Γιατί η απλή αναλογική απαιτεί απλή λογική. Και η απλή λογική θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα: Ποιος θέλουμε να κυβερνά τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Κι εσείς που θεωρείτε εαυτούς μοναδικούς κληρονόμους της παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης, πείτε τους ότι το μέτωπό σας είναι διπλό. Κι ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που επιθυμείτε θα γίνει με τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη και τον αρχιερέα των υποκλοπών που σας παρακολουθούσε. Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους κι ελάτε να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.