13 χρόνια κάθειρξη στον μητροκτόνο του Ηρακλείου – Τα 5 θα τα εκτίσει σε ψυχιατρική πτέρυγα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου στον 43χρονο Κρητικό, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Ιουλίου σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του, στο διαμέρισμα όπου αυτή διέμενε, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ότι ο κατηγορούμενος προέβη στην πράξη της ανθρωποκτονίας με μειωμένο καταλογισμό, ενώ τα πέντε από τα 13 έτη θα εκτιθούν σε ψυχιατρική πτέρυγα.

Πρόταση να κριθεί ένοχος με μειωμένο καταλογισμό με βάση διατάξεις του άρθρου 36, εξαιτίας ψυχωσικής συνδρομής είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ότι δεν έχει καμία συνείδηση, ενώ η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες θανάτου της άτυχης γυναίκας, καθώς και στην πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022.

Χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας είναι ότι αντίκρισαν την άτυχη μητέρα να κείτεται νεκρή, με διαλυμένο κεφάλι, πολλά σπασμένα ξύλα διάσπαρτα, με τα οποία φέρεται να την χτύπησε με μανία στο κεφάλι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.