Αντιπροσωπεία από την Ιταλία στον Δήμαρχο Πατρέων – Ξεκινά η έκθεση «Φύλακες της Μνήμης»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δημαρχείο της Πάτρας, την Δημοτική βιβλιοθήκη, την Δημοτική Πινακοθήκη και το Ιστορικό Καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών από το  σχολείο Istituto di istruzione Superiore “Largo Brodolini” της Ρώμης. 

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης με τίτλο «Φύλακες της μνήμης – Squardi de memoria”, η οποία περιλαμβάνει έργα του ζωγράφου Georges de Canino. Η συγκεκριμένη εικαστική δράση του Πολιτιστικού Οργανισμού διοργανώνεται από κοινού με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το θέμα της δράσης εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και τη συμβολή της Τέχνης στην αντιμετώπιση ανθρώπινων συμφορών και τραγικών γεγονότων. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των πιο σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων στην Ιταλία που ασχολούνται με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και της Αντίστασης.

Η αντιπροσωπεία από την Ιταλία συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με την επικεφαλής της να του προσφέρει ένα έργο του ζωγράφου   Georges de Canino το οποίο έχει ως θέμα των αντιφασιστικό αγώνα. Ο κ. Πελετίδης ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής για τη συνεργασία τονίζοντας πως στόχος του δήμου της Πάτρας είναι  η ενίσχυση των συνεργασιών με τις εκπαιδευτικές κοινότητες από την Ελλάδα και άλλες χώρες στον τομέα και των εικαστικών δράσεων.

dsc_9725_copy_3008x2008.jpg

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων πρόσφερε στα μέλη της αποστολής γκραβούρα με θέμα το πατρινό καρναβάλι και συλλεκτική μαυροδάφνη ενώ στους μαθητές προσφέρθηκαν αναμνηστικές κάρτες με έργα από την Δημοτική Πινακοθήκη.

Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τον διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου κ. Βασίλη Σχοινά και την εκπαιδευτικό κ. Ιωάννα Ευσταθίου επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη στους χώρους της οποίας ξεναγήθηκαν από την προϊσταμένη κ. Κατερίνα Κούρου και την Δημοτική Πινακοθήκη, στην οποία ξεναγήθηκαν από τον εικαστικό κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.

Επόμενος σταθμός της αντιπροσωπείας από την Ρώμη ήταν το ιστορικό καταφύγιο στο οποίο ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον εικαστικό κ. Παπαδόπουλο.

dsc_9799_copy_3008x2008.jpg

Η έκθεση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.