Αντιγόνης διάλογοι στο θέατρο Act

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η θεατρική ομάδα Bad Eggs παρουσιάζει μία Devised παράσταση σωματικού θεάτρου πάνω στα διαλογικά κομμάτια της Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Ένας ηθοποιός καλείται να υπηρετήσει έναν ρόλο. Να υπερασπιστεί έναν ήρωα. Να μεταφέρει μια άποψη. Το σώμα του, η φωνή του, η ενέργειά του, πρέπει να αποδώσουν σχέσεις δύσκολες, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με την προσωπικότητά του.

Πως να υπερασπιστείς την απόφαση της Αντιγόνης να πεθάνει, την άποψη του Κρέοντα για τον νεκρό προδότη, την άρνηση της Ισμήνης να βοηθήσει την αδερφή της, την μεταφορά από τον Τειρεσία του θεϊκού νόμου και το μένος του Αίμονα απέναντι στο πατέρα του;

Ξεκινώντας από την πρόταση «τι θα έπρεπε να συμβεί σε μένα για να φερθώ έτσι», ο ηθοποιός ψάχνει επί σκηνής να βρει τις κοινές συνισταμένες με τον ήρωα και ανακαλύπτει τη «σωματικότητά του» μέσα από τις δικές του καταβολές και προσλαμβάνουσες.

Στη παράσταση αποκαλύπτεται στον θεατή δραματοποιημένη όλη η διαδικασία που περνάει ένας ηθοποιός για να φτάσει στο ζητούμενο, μέσα από τεχνικές Μάισνερ και View points, έχοντας πάντα σαν βάση τις αρχές του θεάτρου λόγου και τον Στανισλάφσκι.

 

Από Τετάρτη 24/5 έως Κυριακή 28/5
Ώρα έναρξης: 22:00
Θέατρο Act / Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65
Διάρκεια παράστασης : 60′
Γενική Είσοδος : 8 ευρώ
Τηλ κρατήσεων : 6936122263 / 2610272037

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.