Ενέργεια: Στήριξη στην ελληνική βιομηχανία με επιδοτήσεις €50 ανά μεγαβατώρα όλο το 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής ενεργοβόρας βιομηχανίας κοινοποίησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, στην Κομισιόν η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με το νέο μέτρο που αφορά στην αξιοποίηση του Προσωρινού Πλαισίου Κρατικής Ενίσχυσης (Temporary Crisis Framework -TCF), οι επιλέξιμες βιομηχανίες θα επιδοτηθούν με 50 ευρώ/MWh για όλο το 2023, αρχής γενομένης από την 1 Απριλίου. Οι πόροι που υπολογίζεται να ανέλθουν στα 100 εκ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και θα χορηγηθούν αναδρομικά όταν το σχήμα στήριξης εγκριθεί από την DGCOMP της ΕΕ (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού).

Στόχος του μέτρου είναι να μετριαστούν τα βάρη που επωμίζεται η βιομηχανία από την ενεργειακή κρίση και πλήττουν την βιωσιμότητα και κατ΄επέκταση και την ανταγωνιστικότητά της σε μια σειρά από κλάδους που θεωρούνται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι όπως χαλυβουργίες, βιομηχανίες αλουμινίου, υαλουργίες, χαρτοποιία κ.α. Για την εφαρμογή μάλιστα του μέτρου που ισχύει για όλες τις βιομηχανίες στην ΕΕ υπήρξαν ισχυρές πιέσεις προς την κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.