Premier League: Προέλαση της Άρσεναλ, ο Ποντένσε σταμάτησε τη Νότιγχαμ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε το μπαλάκι στην Άρσεναλ κι αυτή απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Το 4-1 των πρωτοπόρων της Premier League κόντρα στη Λιντς στο Λονδίνο κράτησε την απόσταση των δύο ομάδων στους επτά βαθμούς έπειτα από 29 αγωνιστικές, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Ο αγώνας ήταν αρκετά υποτονικός για περίπου μισή ώρα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκαν χώρους για να δημιουργήσουν. Ύστερα από την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, για τους φιλοξενούμενους, σημειώθηκε και το πρώτο γκολ με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Γκαμπριέλ Ζεζούς στο 35′.

Η πλάστιγγα έγειρε έπειτα από το 1-0 και με την έναρξη του 2ου μέρους ο Μπεν Γουάιτ από κοντά έκανε το 2-0. Ο Ζεζούς λίγο αργότερα διπλασίασε τα τέρματά του και παρά τη μείωση του σκορ από τον Ράσμους Κρίστενσεν, η Άρσεναλ δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή, κάτι που διατράνωσε και ο αρχηγός Γκρανίτ Τζάκα, γράφοντας το 4-1.

Η Νότιγχαμ έπαιξε με τη φωτιά και το πλήρωσε στο τέλος, αφού η Γουλβς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο “Σίτι Γκράουντ” και κράτησε στον ένα βαθμό τη διαφορά των δύο ομάδων, που δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον μόνιμο σκόρερ τους φέτος, Μπρέναν Τζόνσον, στο 1ο μέρος, όμως είχαν παραχωρήσει την μπάλα στους “λύκους” από την αρχή του αγώνα, κάτι που δεν αποδείχθηκε σωστό. Οι πολλές τελικές εκατέρωθεν δεν είχαν αποτέλεσμα, μέχρι που στο 83′ η πρώτη αλλαγή του Τζούλεν Λοπετέγκι, ο Ντανιέλ Ποντένσε, ισοφάρισε σε 1-1.

Aποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1 (27′ Άλβαρες, 46′ Ντε Μπρόινε, 53′ Γκιντογκάν, 74′ Γκρίλις / 17′ Σαλάχ)
Άρσεναλ – Λιντς 4-1 (35′ πέν., 55′ Ζεζούς, 47′ Γουάιτ, 84′ Τζάκα / 76′ Κρίστενσεν)
Μπόρνμουθ – Φούλαμ 2-1 (50′ Τάβερνιερ, 79′ Σολάνκε / 16′ Περέιρα)
Μπράιτον – Μπρέντφορντ 3-3 (21′ Μιτόμα, 28′ Γουέλμπεκ, 90′ πέν. Μακ Άλιστερ / 10′ Γιάνσον, 22′ Τόνεϊ, 49′ Πίνοκ)
Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 2-1 (59′ αυτ. Ίβερσεν, 90+4′ Ματετά / 56′ Περέιρα)
Νότιγχαμ – Γουλβς 1-1 (38′ Τζόνσον / 83′ Ποντένσε)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.