Παναιτωλικός – Λαμία 1-3: Διπλό… μισή παραμονή για την ομάδα της Φθιώτιδας με ανατροπή σε δύο λεπτά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λαμία με δύο γκολ σε δύο λεπτά με τους Μεντίνα και Μαρτίνεθ έφερε τούμπα το ματς με τον Παναιτωλικό που είχε προηγηθεί με τον Λιάβα και εν τέλει επικράτησε με 3-1 στο Αγρίνιο και πήρε τρεις σημαντικούς βαθμούς στη μάχη παραμονής που δίνει στη Stoiximan Super League.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο με τη Λαμία να ισορροπεί την αναμέτρηση μετά το πρώτο 20λεπτο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο δεύτερο μέρος αλλά η ομάδα της Φθιώτιδας με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και εν τέλει να βρει και ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Λαμία έκλεισε την αναμέτρηση με 13 τελικές, οι επτά στην εστία και 1,4 xgoals την ώρα που η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε 8 τελικές, οι τέσσερις στην εστία και 0,5 xgoals.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο τέταρτο με χαμένες ευκαιρίες από τους Κολοβό και Σενγκέλια. Στο 1′ ο Σενκέλια έκανε τη σέντρα με τον Έλληνα μέσο να προσπαθεί να μπει στην πορεία της φάσης, δεν κατάφερε να πλασάρει και ο Γκαραβέλης έδιωξε με το πόδι. Στο 10′ ο μέσος του Παναιτωλικού έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον γκολκίπερ της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ. Ο Μάρτενσον πέντε λεπτά αργότερα έκανε και αυτός το πλασέ με τον Γκαραβέλη εκ νέου να απομακρύνει σωτήρια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 22′ με τον Μαρτίνεθ μέσα στην περιοχή να πιάνει ένα γυρίστο σουτ το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Ανέστης. Στο 43′ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Κολοβός έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας.

Άνοιξε το σκορ ο Παναιτωλικός, το γύρισε δύο λεπτά η Λαμία
Ότι δεν έγινε στα πρώτα 45λεπτα συνέβη στο δεύτερο μέρος. Με τον Παναιτωλικό να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 55′ όταν ο Λιάβας έκανε ωραία ενέργεια, άλλαξε τη μπάλα με τον Καρέλη, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ η μπάλα κόντραρε στον Σιμόν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λαμία προσπάθησε να γυρίσει την αναμέτρηση και τα κατάφερε. Αρχικά στο 66′ ο Σιμόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μεντίνα να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να νικάει τον Ανέστη για το 1-1. Με τη σέντρα… οι παίκτες της Λαμίας έκλεψαν τη μπάλα, βγήκαν στην επίθεση και μετά από σέντρα από τα αριστερά, αυτή τη φορά, ο Μαρτίνεθ έκανε το σουτ για την ανατροπή του σκορ.

Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει πνοή στην ομάδα του αλλά ο Παναιτωλικός δεν κατόρθωση να φτιάξει άλλη φάση μπροστά από την εστία του Γκαραβέλη.

Η Λαμία ήταν αυτή που βρήκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ πήρε την κάθετη πάσα, βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη και τον πλάσαρε εύστοχα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Κολοβός (75′ Μόρσεϊ), Σενγκέλια (69′ Ντίας), Ντουάρτε (83′ Βοϊλης), Χουάνπι (75′ Μπουζούκης), Καρέλης (83′ Πέδρο Ζοάο).

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Μεντίνα (71′ Τσούκαλος), Ασκόφσκι (46′ Καραμάνος), Τζανδάρης (58′ Σλίβκα), Μαρτίνεθ, Βέργος (79′ Στάνκο), Νούνιες (71′ Μπεχαράνο), Σιμόν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.