Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-2: Πάρτι στο Klassiker με προσπέραση τίτλου στο ντεμπούτο Τούχελ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπάγερν διέλυσε την Ντόρτμουντ με 4-2 στο Klassiker, την προσπέρασε στην κορυφή της Bundesliga έπειτα από 26 αγωνιστικές και έκανε την επίδειξη δύναμης που χρειαζόταν στην κούρσα τίτλου.

Ο Τόμας Τούχελ συνδύασε το ντεμπούτο του με ιδανικό τρόπο, οδηγώντας τους Βαυαρούς σε θρίαμβο χωρίς να αλλάξει άρδην τα πλάνα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά “κλειδώνοντας” τη νίκη μόλις στο 23′, όταν το σκορ έγινε 3-0.

Ο τεχνικός των Βαυαρών αντιμετώπισε την τελευταία ομάδα του στη Γερμανία χωρίς τους Σαντιό Μανέ και Ζοάο Κανσέλο στην ενδεκάδα, δύο παίκτες που… χάρηκαν την αποπομπή του προηγούμενου προπονητή τους. Ο Έντιν Τέρζιτς απ’ την πλευρά του χάρηκε την επιστροφή του Γκρέγκορ Κόμπελ στο βασικό σχήμα, όμως υπολόγιζε χωρίς τους γηπεδούχους.

Έπειτα από ένα δεκάλεπτο με καλό ρυθμό αλλά χωρίς ευκαιρίες, η Μπάγερν άρχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο 18′. Ο Νταγιότ Ουπαμεκανό έβγαλε κάθετη πάσα από τα 60 μέτρα, ο Κόμπελ επιχείρησε να διώξει αλλά έπιασε “αέρα” και το πρώτο γκολ της εποχής Τούχελ ήταν γεγονός.

Ακολούθησαν άλλα δύο από τον Τόμας Μίλερ, με τα οποία “κλείδωσε” από πολύ νωρίς τη νίκη της Μπάγερν. Δεν ήταν τόσο το 3-0, όσο η εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με την Μπορούσια να έχει χάσει τόσο τον άξονα όσο και τα άκρα, να αργεί στις επιστροφές και να μένει εκτεθειμένη στις κόντρες των γηπεδούχων.

Το 2ο μέρος άρχισε με τον Τέρζιτς να έχει κάνει ήδη τρεις αλλαγές. Ο Ματς Χούμελς αντικατέστησε τον τραυματία Νίκο Σλότεμπεκ στο 44′ και στην ανάπαυλα οι Σαλίχ Εζτζάν και Ντόνιελ Μάλεν πήραν τις θέσεις των Γιούλιαν Ρίερσον και Γιούλιαν Μπραντ.

Η εικόνα του αγώνα δεν είχε καμία αλλαγή. Οι γηπεδούχοι είχαν το πόδι στο γκάζι, έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, έχαναν ευκαιρίες και βρήκαν τέταρτο γκολ με τον Κινγκσλέ Κομάν. Λίγο αργότερα, ο Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Γιουσουφά Μουκοκό πέρασε στον αγώνα για να μειώσει τη διαφορά των δύο ομάδων. Αυτό το κατάφερε αρχικά ο Εμρέ Τζαν με πέναλτι που κέρδισε από τον νεοεισελθώντα Σερζ Γκνάμπρι στο 72′ και στο τέλος ο Μάλεν μείωσε σε 4-2.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (86′ Χράφενμπερχ), Σανέ, Κομάν (79′ Μουσιάλα), Τσούπο Μότινγκ (68′ Μανέ), Ντέιβις (79′ Κανσέλο), Μίλερ (68′ Γκνάμπρι)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότεμπεργκ, Ζίλε, Ρίερσον (46′ Εζτζάν), Βολφ, Μπέλιγχαμ, Τζαν, Γκερέιρο, Αλέ (60′ Νταχούντ), Μπραντ (46′ Μάλεν), Ρόις (61′ Μουκοκό)

Aποτελέσματα
Άιντραχτ – Μπόχουμ 1-1 (22′ πέν. Κολό Μουανί / 13′ Ασάνο)
Λειψία – Μάιντς 0-3 (9′ Ίνγκβαρτσεν, 57′ Αζόρκ, 67′ Κορ)
Ουνιόν – Στουτγκάρδη 3-0 (51′ Μπέκερ, 65′ Μπέρενς, 68′ αυτ. Χαραγκούτσι)
Φράιμπουργκ – Χέρτα 1-1 (52′ Γκρίφο / 77′ Ενγκανκάμ)
Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ 2-2 (83′ Βάλντσμιτ, 90+6′ Φ. Νμέτσα / 2′ αυτ. Άρνολντ, 32′ Μπερίσα)
Σάλκε – Λεβερκούζεν 0-3 (50′ Φρίμπονγκ, 61′ Βιρτς, 90+1′ Αζμούν)
Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-2 (13′ αυτ. Κόμπελ, 18′, 23′ Μίλερ, 50′ Κομάν / 72′ πέν. Τζαν, 90′ Μάλεν)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.