Ριφιφί στη Νέα Σμύρνη – Πώς «άδειασαν» οι τρεις Κολομβιανοί τις θυρίδες τράπεζας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρεις Κολομβιανοί μέλη διεθνούς σπείρας ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης των πέντε θυρίδων σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Νέα Σμύρνη που είχε γίνει στις 8 Ιουλίου 2022.

Εις βάρος των τριών αλλοδαπών ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας και σε συνεργασία με διεθνείς διωκτικές Αρχές, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνικής μετακινούμενης εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται στις κλοπές από τράπεζες.

Το σχέδιο της σπείρας διαρρηκτών

Όσον αφορά τη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι, αρχικά εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές μέρες νωρίτερα με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.

Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες.

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Έφυγαν σαν κύριοι

Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.

Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

in.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.