«Ανοίγουν» μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα για νέα αύξηση στις συντάξεις το επόμενο έτος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως μέχρι την Παρασκευή (07.04.2023) ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεις για χρέη σε ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία και έχουμε καινούρια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις.

Επίσης ανέφερε πως συνολικά την ερχόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε μέτρα της κυβέρνησης τα οποία θα έχουν δημοσιονομικό κόστος πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ΄όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού λέγοντας πως «Σήμερα αυξάνει σημαντικά ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μετακυλίεται και σε μία αύξηση διαφόρων επιδομάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Τη Δευτέρα ανοίγει το «Σπίτι μου», ουσιαστικά τα φθηνά σπίτια για νέους έως 39 ετών, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ».

Το σενάριο για αύξηση στις συντάξεις

Επίσης αναφέρθηκε και στην πιθανότητα αύξησης στις συντάξεις, λέγοντας πως «οι αυξήσεις στους συνταξιούχους είναι μόνιμες και θα προστεθούν μόνιμες αυξήσεις, ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του πληθωρισμού. Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι στους ίδιους συνταξιούχους και περισσότερους θα υπάρχει μία επιπλέον αύξηση 3-3,5% το 2024. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία, τόσο μεγαλύτερο μέρισμα θα επιστρέφει στους Έλληνες πολίτες, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι ανάλογα με τις ανάγκες».

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.