Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα ο εξακομματικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως επέλεξε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ως υποψήφιο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο υποψήφιος μας για τις προεδρικές», ανακοίνωσε ο Τεμέλ Καραμολάογλου, ο ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος, στην Άγκυρα, όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των έξι κομμάτων.

Την είδηση για την διεξαγωγή των εκλογών έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν με τον Τούρκο πρόεδρο να προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Έτσι στις 10 Μαρτίου θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία η οποία θα διεξαχθεί στη σκιά του φονικού σεισμού που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Όπως τόνισε ο κ. Εντογάν «εκδίδουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα που θα διασφαλίσει πως οι σεισμοπαθείς που αλλάζουν κατοικία ή εκλογικούς καταλόγους δεν θα στερηθούν τα εκλογικά δικαιώματά τους», είπε.

«Η Τουρκία χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή πολιτική βούληση για να επουλώσει τις πληγές αυτών των καταστροφών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.