Θα πούμε το νερό, νεράκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο έμπειρος συνάδελφος Στάθης Κεραμιδάς με ανάρτησή του στο fb εξηγεί το γιατί θα πούμε «το νερό, νεράκι», εάν εγκαίρως δεν αντιδράσουμε:

Ο ξεσηκωμός του λαού για την τραγωδία στα Τέμπη πρέπει να έχει και συνέχεια με  ένα άλλο «έγκλημα» που επιχειρούν με την ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι αδιανόητο το νερό να περάσει στα χέρια ιδιωτών! Πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες ! Σε όποιο μέρος του κόσμου  ιδιωτικοποιήθηκε το νερό διαπιστώθηκε αποτυχία του εγχειρήματος και ακυρώθηκαν κρατικές συμφωνίες. Όλοι γνωρίζουν πως το νερό είναι αγαθό. Είναι δώρο ζωής για τον άνθρωπο. Κατά συνέπεια δεν γίνεται ένα  δημόσιο αγαθό να εμπορευματοποιηθεί.

Στο Δήμο Πατρέων 7.000 νοικοκυριά, που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώνουν για νερό, έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της ΔΕΥΑΠ σχεδόν δωρεάν. Σε περίπτωση που το ιδιωτικοποιήσουν θα φροντίσει ο ιδιώτης να έχουν αυτοί οι άνθρωποι νερό στα σπίτια τους; Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι τρομακτικά. Περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε καθαρό νερό στα σπίτια τους, ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 5 εκατ. άνθρωποι από μολυσμένο νερό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.