Μια αξιέπαινη δράση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων), ανήρτησε στο fb μια ιδιαίτερη δράση  επί του προαναφερθέντος αντικειμένου της:

Παιδεία, Διαφωτισμός!
Ναι έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Μπορούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία στη χώρα μας, τα κακώς εντός της σκέψης και των συνηθειών μας κείμενα, και να προχωρήσουμε στην πρόοδο!
Θερμά

Συγχαρητήρια για την πολύτιμη δράση στους εμπνευστές και οργανωτές Dora Angeletopoulou Αντιπρόεδρο του Σωματείου “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας” και Αρχιμανδρίτη Π. Χριστόδουλο Ζώη της εκκλησίας Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών, που δίνει χέρι βοηθείας στην κοινωνία μας και μέσα από αυτό το ιερό του ρόλο,
Άλλωστε η Χριστιανική Φιλοσοφία κηρύσσει την Αγάπη και θέλει τον Άνθρωπο προστάτη όλων των υπάρξεων και όλης της πλάσης και όχι κακοποιητή και κακοδιαχειριστή αυτής.
Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Μαρια Πατρας Θεοφανοπούλου του Σωματείου μας Φιλοζωοι Εθελοντες Πατρας SAVE PATRAS STRAYS (SPS), σε όλο το ΔΣ και τους εθελοντές μας, στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που έδωσαν πνοή σ’ αυτή τη δράση, και την ευκαιρία σημαντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Όλη η φιλοζωική κοινότητα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία σ’ αυτόν τον καθοριστικό ρόλο μεταφοράς Παιδείας.
Τα νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους έχουν την αντίληψη πως όλα τα όντα αξίζουν το σεβασμό μας, πως έχουν δικαίωμα στη ζωή και την ευζωία, και γνωρίζουν πως τα μη ανθρώπινα ζώα έχουν τους δικούς τους κανόνες και τη δική τους φωνή.
Ωστόσο υπάρχουν περιοχές δύσκολες , και πολλές φορές κάποια παιδάκια έχουν περιγράψει με δικές τους μαρτυρίες μία εντελώς προβληματική αντίληψη και εκπαίδευση που τους δίνεται από την οικογένεια κι εκεί χρειάζεται βοήθεια.
Έχουμε ακούσει να μας λένε με όλο τον αυθορμητισμό και την αθωότητά τους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές : “κυρία εμένα λέει ο πατέρας μου ότι οι γυναίκες και τα ζώα θέλουν πολύ ξύλο για να στρώσουν” ή ” εμένα με έβαλε ο πατέρας μου να σκοτώσω μ’ ένα ξύλο τα κουτάβια που γέννησε η σκύλα μας γιατί δεν είχαμε τι να τα κάνουμε. Εγώ δεν μπορούσα αλλά έκλεισα τα μάτια και το έκανα γιατί μου είπε ο πατέρας μου πως πρέπει να είμαι άντρας”, ή ” ο θείος μου βάζει σε μία ευθεία όλα τα κουτάβια και περνάει από πάνω με το τρακτέρ” ή…. διάφορα άλλα που σοκάρουν εμάς πόσω μάλλον μια παιδική ψυχή.
Όταν ακούμε τέτοιες περιγραφές σκεφτόμαστε πόσο μακρυά είμαστε από την πραγματικότητα, και αναλογιζόμαστε αν άραγε αυτή η πραγματικότητα είναι αντιληπτή σε όσους ψάχνουν τη λύση, σε όσους νομοθετούν, σε όσους σχεδιάζουν τα προγράμματα Παιδείας για τα σχολεία, σε όσους έχουν την ευθύνη για τα ενδοοικογενειακά θέματα γενικότερα.
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ήδη έχει κάνει σημαντική πορεία σ’ αυτόν τον τομέα προσφέροντας Παιδεία σε χιλιάδες παιδιά, παρουσιάζοντας -σε συνεργασία με τους εθελοντές- τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ] – εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευματων- σε μαθητές Α’ βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα σε σχολεία, στις κατασκησνώσεις του Δήμου μας, ή στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δράσεων στην πλαζ ΕΟΤ. Βούληση του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη είναι να έχουν όλα τα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματα αυτά καλλιέργειας ενσυναίσθησης και σεβασμού προς τα άλλα όντα και το περιβάλλον.
Ας βάλουμε λοιπόν τα δυνατά μας όλοι μια γροθιά για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να καταλάβουν και να μάθουν όσα δεν έτυχε να ξέρουν, αλλά και για να σώσουμε αθώες υπάρξεις από την κατ’ εξακολούθηση άδικη κακομεταχείρηση.
Μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι και κάποτε να είμαστε περήφανοι για τον Πολιτισμό μας!
Χίλια

Μπράβο παιδιά!!!
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.