Υπόθεση Πάτρας: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με νέες καταθέσεις γιατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τις δύο εβδομάδες που τα βλέμματα και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης βρισκόταν στραμμένο στις εξελίξεις και στις αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια κατέθεσαν για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας

Όλοι συμφώνησαν πως η κλινική εικόνα της 8χρονης τότε, δεν δικαιολογούσε αυτό που συνέβη. Τόνισαν πως η μητέρα φαινόταν ψύχραιμη και περιέγραψαν τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά τους.

-Ακούτε την κ. κατηγορούμενη να χτυπάει η πόρτα. Πώς τη χτύπησε; Δυνατά;

-Όχι ήταν ένα απλό χτύπημα. Η μητέρα μας είπε με ηρεμία  «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Πήγαν στο δωμάτιο δύο άλλες συνάδελφοι και εγώ επειδή δεν μας έδωσε την  αίσθηση του επείγοντος ολοκλήρωσα τον φάκελο που έγραφα και πήγα μετά στο δωμάτιο. Μου ζήτησαν να ειδοποιήσω αναισθησιολόγο.

-Όταν πήγατε, τι έγινε; Ακούσατε φωνές;

-Άκουγα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε.

-Λέτε πως είδατε ένα παιδί νεκρό.

-Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ανακοπής.

Η κατάθεση του παιδιάτρου

O παιδίατρος που εξέτασε πρώτος την Τζωρτζίνα όταν πήγε στο νοσοκομείο κλήθηκε να απαντήσει αν το αδικοχαμένο παιδί είχε επεισόδιο με σπασμούς που περιέγραφε η μητέρα.

Ο παιδίατρος θυμάται πως εξέτασε την Τζωρτζίνα την Παρασκευή που έφτασε στο νοσοκομείο και δύο φορές μια μέρα μετά. Την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021 όμως, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς να τρέχουν και να την επαναφέρουν.

-Διαπιστώσατε κάτι από την εξέταση;

-Από την κλινική εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι στο παιδί. Εν συνεχεία, συζητήσαμε το περιστατικό. Πήρα ενημέρωση από την μητέρα. Μας ανέφερε επίσης, η μητέρα πως είχε αργότερα και ένα δεύτερο επεισόδιο λίγων δευτερολέπτων.

Βροχή ερωτήσεων την περασμένη Τρίτη δέχτηκε και η διευθύντρια του ΕΣΥ στην Πάτρα και παιδίατρος στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι καταθέσεις γιατρών για τα λόγια της μητέρας εκείνες τις ημέρες. Με ορισμένους να τονίζουν πως η 34χρονη κατηγορούμενη δεν είχε δώσει μία μόνο εκδοχή για τα όσα έγιναν.

Στην τελευταία συνεδρίαση, ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών που στηρίζει τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στην εν διαστάσει γυναίκα του απουσίαζε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την 34χρονη κατηγορούμενη να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια που την εκπροσωπεί. Επιμένει ότι είναι αθώα, αλλά οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών την φέρνουν όπως φαίνεται σε κάθε συνεδρίαση, σε όλο και δυσκολότερη θέση.

Νέες καταθέσεις γιατρών σήμερα για την Τζωρτζίνα

Μέχρι στιγμής όσοι έχουν καταθέσει από το Καραμανδάνειο δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς αυτό το παιδί πέθανε έτσι.

Από την άλλη, ο κ. Κούγιας έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις στους γιατρούς θέλοντας να τονίσει πως η 34χρονη δεν τα έβγαλε από το κεφάλι της αυτά που είπε στους γιατρούς αλλά συνέβησαν.

megatv.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.