Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο δρόμο Κομπηγάδι – Λακκώματα για την αποκατάσταση της βατότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον οικισμό Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εκτεταμένων εργασιών που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, στον οδικό άξονα Κομπηγάδι-Λακκώματα, όπου κατά το παρελθόν είχε εκδηλωθεί κατολίσθηση έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι σοβαρές ζημιές πουπροκλήθηκανστον οδικό άξονα Κομπηγάδι-Λακκώματασυνδυάστηκαν με  κατολίσθηση και αποκόλληση τμήματος του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων στον οικισμό Κομπηγάδι. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε άμεσα σε προσωρινή αποκατάσταση, αλλά παράλληλα δρομολόγησε και τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη νέου έργου,με στόχο την οριστική αποκατάσταση όλων των προβλημάτων από τις φυσικές καταστροφές.

Σήμερα, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο  «αποκατάστασηβατότητας οδού Κομπηγαδι – Λακκώματα» με προϋπολογισμό 1, 2 εκατ ευρώ. Έχουν εκτελεστεί εργασίες διαπλάτυνσης της οδού στο συγκεκριμένο σημείο και συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα με άρση των καταπτώσεων, εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων, εξυγίανση του εδαφικού υποστρώματος και κατασκευή οπλισμένου τοιχείου αντιστηρίξεως στην οριογραμμή της οδού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.