Πάτρα: Στη φυλακή η σπείρα που “ξάφριζε” πλούσια σπίτια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη φυλακή οδηγούνται οι 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χιλιάδων ευρώ σε σπίτια της Πάτρας.

Οι 4 άνδρες, μετά την απολογία τους το πρωί της Τρίτης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Πρόκειται για μια από τις πιο “σκληρές” εγκληματικές οργανώσεις, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στα ίχνη τους για αρκετό διάστημα και από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση των στελεχών της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας ένα άτομο στο Αίγιο και άλλους τρεις στον Ασπρόπυργο.

Ο άνδρας που συνελήφθη στο Αίγιο, από όπου και κατάγεται, φέρεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

‘Εκλεβαν πινακίδες από κρατικά οχήματα

Πρόκειται για ομάδα η οποία είχε πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές σε Πάτρα και Αττική με λεία χρήματα και κοσμήματα που φθάνουν τις 360.000 ευρώ.

Στην Πάτρα “χτυπούσαν” κυρίως σε περιοχές όπως το Ρίο, ο Καστελόκαμπος και ο Άγιος Βασίλειος, βάζοντας στόχο ευκατάστατες οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 κατηγορούμενοι, για να μην κινήσουν υποψίες, έκλεβαν πινακίδες αυτοκινήτων από οχήματα που ανήκουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στη συνέχεια, αφού τις έβαζαν στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και ολοκλήρωναν τη δράση τους, τους πετούσαν σε απόμερα σημεία.

Στην ομάδα φέρονται να εμπλέκονται ακόμη 3 άτομα, τα οποία είχαν περιφερειακό ρόλο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.