Πάτρα: Δωρεάν εξέταση μαστού με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας με την συμμετοχή όλων των μελών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Το σχέδιο δράσης του τρέχοντος έτους μέχρι το Δεκέμβριο του 2023 όπου προτάθηκαν μία σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη Γυναίκα και τα θέματα ισότητας.

2. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφασίστηκε η διοργάνωση μίας εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου Αγκαλιάζω και το σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού Άλμα Ζωής.

Συγκεκριμένα, στις 9 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρες 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ – 8:30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη, θα διενεργηθεί δωρεάν κλινική εξέταση μαστού, από εξειδικευμένο χειρουργό (ψηλάφηση), με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους γιατρούς τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και να λάβουν ενημερωτικά έντυπα για τον καρκίνο του μαστού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να έχουν μαζί τους εξετάσεις – μαστογραφίες εφόσον υπάρχουν.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα και ώρες 10:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί από ειδικό πνευμονολόγο, προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος σε γυναίκες άνω των 50 ετών με έμφαση στις καπνίστριες.

Είναι σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή ενδιαφερόμενων γυναικών οι οποίες θα δώσουν το στίγμα της πρόληψης και του προλαμβάνω.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.