Πάτρα: Δέχθηκε τηλεφώνημα από μαϊμού- υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και έχασε 22.000 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες στην Πάτρα.

Πατρινός έπεσε θύμα εξαπατησης και έχασε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ!

Ο  άνδρας δέχθηκε αρχικά τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος δήλωσε πως τηλεφωνούσε εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ  και δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο συμπολίτης πείστηκε, απάντησε σε υπερσύνδεσμο και έδωσε τα στοιχεία του, όπως το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και αργότερα διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης καθώς είχαν κάνει φτερά οι οικονομίες του!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του απατεώνα και τη διαδρομή των χρημάτων.

Το τελευταίο διάστημα αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών υποδέχονται αρκετούς πολίτες, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους, που προφασίζονται διάφορες ιδιότητες και υπηρεσίες και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων τους ζητούν προσωπικά στοιχεία όπως το IBAN των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ευτυχώς, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Γνώμη» υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, οι περισσότεροι πολίτες είναι υποψιασμένοι και ενήμεροι και κλείνουν το τηλέφωνο στους επιτηδείους, οι οποίοι «βομβαρδίζουν» τα email των ανυποψίαστων πολιτών και με παραπλανητικά μηνύματα προσπαθούν να τους εξαπατήσουν.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και αρκετοί που πέφτουν στα «δίχτυα» τους χάνοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.