Επιστολή Κώστα Πελετίδη σε Δόμνα Μιχαηλίδου για ένταξη των Θερινών Ημερήσιων Κατασκηνώσεων σε νομικό πλαίσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ρύθμιση ένταξης των Θερινών Ημερήσιων Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων σε νομικό πλαίσιο ζητά με επιστολή του προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κυρία Υφυπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι ως Δήμος Πατρέων, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας, αξιοποίησε και διαμόρφωσε τον εγκαταλελειμμένο χώρο της Πλαζ (πρώην ΕΟΤ) και της Πρώην «Παιδικής Εξοχής» στα Ροΐτικα, σε χώρους ημερήσιας κατασκήνωσης, όπου μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, πραγματοποιούνται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών, κατά τους θερινούς μήνες.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τέσσερεις περιόδους, διάρκειας δεκαπέντε ημερών η κάθε μία, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου και από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Τα παιδιά χωρίζονται, ηλικιακά, σε ομάδες των 20 – 22 παιδιών, που η καθεμία στελεχώνεται από δύο ομαδάρχες – συνοδούς. Η επιλογή των παιδιών γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και όλο το πρόγραμμα που προσφέρεται είναι δωρεάν. Περιλαμβάνει μετακίνηση με μισθωμένα λεωφορεία, πλήρη σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, δεκατιαvό), θαλάσσια μπάνια και αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η δράση αυτή στελεχώνεται με 55 – 60 άτομα προσωπικό (μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, συμβασιούχοι με δίμηνες συμβάσεις και εθελοντές). Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις ενδιαφέροντος κυμαίνονται κάθε θέρος από 1200 έως 1700 περίπου.

Οι ανωτέρω δράσεις παρέχονται δωρεάν χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τους ωφελούμενους και καλύπτονται από ιδίους πόρους του Δήμου μας. Οι δαπάνες αυτές ενδεικτικά αφορούν μίσθωση πούλμαν για την μεταφορά των παιδιών από και προς τις Ημερήσιες Κατασκηνώσεις (κόστος περίπου 33.000€), πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας (περίπου 60 ατόμων με ενδεικτικό κόστος 150.000€), διατροφή(κόστος περίπου 25.000€), λοιπά έξοδα 20.000€ (όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ, προμήθειες αναλώσιμων υλικών κ.α.).

Μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της ημερήσιας κατασκήνωσης. Η λειτουργία μέχρι σήμερα γίνεται με όρους κατασκήνωσης χωρίς ύπνο και τη χαρακτηρίσαμε ως «Θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)».

Ζητάμε συνάντηση μαζί σας, σχετικά με την πιθανή θεσμοθέτηση και την οικονομική υποστήριξη μέσω του Υπουργείου σας, στην οποία θα θέλαμε αφενός να σας εκθέσουμε τη λειτουργία, αφετέρου να δούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης, ίδρυσης και λειτουργίας τέτοιου είδους δομών, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα στα κτίρια των ΚΔΑΠ.

Θα σας παρακαλούσαμε να εξετάσετε το αίτημά μας και να μας βοηθήσετε στη στήριξη αυτής της δράσης μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.