Επισκέπτες από Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Ισπανία στα Παλαιά Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το απόγευμα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ KA229 με θέμα «A small choir for a great continent» (Μια μικρή χορωδία για μια μεγάλη ήπειρο), 45 άτομα (14 ενήλικες και 30 παιδιά: δάσκαλοι και μαθητές από σχολεία της Πολωνίας, Ιταλίας, Κροατίας και Ισπανίας) μαζί με την υπεύθυνη του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Πηνελόπη Μπρουσινού, που υλοποιεί το πρόγραμμα και φιλοξενεί τους Ευρωπαίους προσκεκλημένους.

Στην Πάτρα πραγματοποιούν συναυλίες την εβδομάδα από 27/3-31/3/2023 και ένα από τα τραγούδια που υπάρχει στο ρεπερτόριό τους είναι “Ο Καραγκιόζης”. ΄Έτσι η συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία για κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη και αποκριάτικης μάσκας.

Κατά την επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα αγγλικά στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων και στις εκθέσεις που φιλοξενούν. Παρακολούθησαν προβολή βίντεο στην αίθουσα Κ7 που είναι αφιερωμένη στο θέατρο σκιών με τίτλο “Interreg Gr-It SPARC ”Our Karagkiozis” (Documentary)” διάρκειας 20 λεπτών και στη συνέχεια συμμετείχαν στο εργαστήριο κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη στο οποίο τους δόθηκαν οδηγίες στα αγγλικά ενώ παρακολουθούσαν το βίντεο που δείχνει τα κατασκευαστικά βήματα, το οποίο είναι δημιουργία του Χρήστου Καλπουζάνη.

Ο καθένας έφτιαξε στη δική του φιγούρα Καραγκιόζη για να την πάρει μαζί στη χώρα του. Στους 15 ενήλικες δόθηκαν καρναβαλικές καρφίτσες και σε όλους τους επισκέπτες δόθηκαν αναμνηστικές αφίσες του Πατρινού Καρναβαλιού από προηγούμενα έτη. Οι καρναβαλικές καρφίτσες είναι εν μέρει 3D – Printed, με εκτυπωτές 3D που υπάρχουν στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων και κατασκευάστηκαν στην έκθεση που λειτουργεί στην αίθουσα εκθέσεων-εκδηλώσεων Κ4 που φιλοξενεί την έκθεση «Futura» των Δημήτριου Βάρδα και Ευθύμιου Αργυράτου. Η διακόσμησή τους έγινε στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ΝΚ1 από εξειδικευμένο προσωπικό της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Οι επισκέπτες προέρχονταν από τα σχολεία La scuola elementare italiana (Ιταλία) Gaileo Galilei di Umago (Κροατία), I.C. Luigi Pirandello Comiso (Σικελία), Szkola Podstawowa (Πολωνία), Ceip Luis Costa-Murcia(Ισπανία).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.