Ειδήσεις από την Δυτική Αχαΐα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση ευρείας κλίμακας με ασφαλτοστρώσεις στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων

Ένα εκτεταμένο έργο βελτίωσης και αναβάθμισης του αγροτικού οδικού δικτύου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται επί θύραις. Πρόκειται για τη δημοσίευση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες με προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις ενότητες Δύμης, Μόβρης, Λαρίσου και Ωλενίας και θα καλύψει συνολικό μήκος περίπου 8,5 χιλιομέτρων.

Στο έργο περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις χαλικόστρωτων οδών καθώς και καθαρισμοί τάφρων στα ερείσματα των οδών αλλά και αντικαταστάσεις κατεστραμμένων τεχνικών έργων που θα διευκολύνουν την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων εκατέρωθεν των οδών.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών λήγει στις 31/3/2023 και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί στους εννιά μήνες από την ανάδειξη του αναδόχου.

«Πρόκειται για παρέμβαση μεγάλης κλίμακας» ανάφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Η αγροτική οδοποιία παραμένει σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση βελτιώνουμε σε σημαντική κλίμακα το δίκτυο των αγροτικών μας δρόμων, οι παρεμβάσεις μας γίνονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες και, ως ένα βαθμό, αποκαθιστούμε καταστροφές από τις πλημμύρες του παρελθόντος. Προχωράμε μπροστά με μόνο στόχο της βελτίωση των υποδομών και την εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου μας» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Μια έκδοση-απόδειξη ακραίας προεκλογικής αλαζονείας

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος κυκλοφόρησε πολυτελή εφημερίδα 28 σελίδων με 41 φωτογραφίες του! Σε αυτήν αναφέρει διάφορα πεπραγμένα όπως, για παράδειγμα, την ύδρευση της Ωλενίας από το φράγμα του Πείρου. Για την ιστορία και μόνο σημειώνουμε ότι η ύδρευση της Ωλενίας από το φράγμα συνέβη επί των ημερών του Σπύρου Μυλωνά στις 7 Απριλίου 2021 (βλέπε επισυναπτόμενη φωτο).

Η προσπάθεια της πολυτελούς εφημερίδας επικεντρώνεται στο να πείσει τον αναγνώστη ότι όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια στην περιοχή μας είναι δήθεν έργα του κυρίου Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε Δήμαρχος στην Δυτική Αχαΐα, Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια ή κυβέρνηση στη χώρα. Υπήρχε μόνο ο απών κύριος Αλεξόπουλος. Η αλαζονεία και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο. Γνωστές πρακτικές των απόντων προκειμένου να καταστούν παρόντες.

Η πραγματική απουσία του δεν κρύβεται με πανάκριβες εκδόσεις ούτε η εκ μέρους του οικειοποίηση έργων για τα οποία άλλοι μόχθησαν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Με την ευκαιρία όμως αυτής της έκδοσης που μοιράζεται δωρεάν σε όλο το Δήμο της Δυτικής Αχαΐας, πράγμα πρωτοφανές και πρωτάκουστο, υπάρχουν μερικά ακόμα ερωτήματα:

Πόσο κόστισε η έκδοση και διανομή της πολυτελούς εφημερίδας;

Ποιος πλήρωσε για την έκδοση;

Ποιος είναι ο εκδότης της που όλες οι εφημερίδες οφείλουν κατά νόμο να αναγράφουν το όνομά του;
Αλλά το σοβαρό ερώτημα παραμένει ένα και μοναδικό:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος δημότης Πατρέων, πότε θα φέρει τα εκλογικά του δικαιώματα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας; Πότε σκοπεύει να γίνει συνδημότης προκειμένου να αποκτήσει το ηθικό δικαίωμα να μιλάει για τα θέματα του Δήμου μας;

Ψήφισμα για τα Τέμπη

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον άδικο θάνατο αθώων συμπολιτών και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Είναι κυριολεκτικά αδιανόητο, στις ημέρες μας, να μην υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, που θα αποτρέπουν τέτοια δυστυχήματα και θα επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.

Καταδικάζουμε όλους όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου.

Η Πολιτεία, καλείται να λάβει αμέσως κάθε απαραίτητο μέτρο για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος αλλά και για την απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους και σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, η Πολιτεία οφείλει να πάρει αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να είναι ασφαλείς για τους επιβάτες οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Να μη γίνει καμία συγκάλυψη στο τραγικό έγκλημα των Τεμπών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.