Δήμος Πατρέων: Ανακύκλωση Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο της επέκτασης της ανακύκλωσης σε περισσότερα είδη υλικών, ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, υλοποιεί από τις 30 Ιανουαρίου 2023, στα σχολεία της Πάτρας, Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών (ΗΗΣ), τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά και συμμετέχουν συνολικά 47 σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 εβδομάδων ανά σχολείο.

Η δράση υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων και Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης των ΗΗΣ, που είναι εγκεκριμένος φορέας από τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης).

Η ανακύκλωση Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών στα σχολεία αποτελεί τη δεύτερη φάση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την Διαλογή στην Πηγή, μετά την τοποθέτηση κάδων με κίτρινο καπάκι για τη χωριστή συλλογή χαρτιού.

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της ανακύκλωσης, με Διαλογή στην Πηγή, στα σχολεία καθώς η δράση αυτή συνδυάζει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα οφέλη της ανακύκλωσης σε χωριστά ρεύματα, με την πρακτική εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να γίνει καθημερινή πράξη η ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή, τόσο στα σχολεία όσο και στην πόλη.

Διεκδικούμε τη συγκρότηση Δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Μεταξύ των άλλων, σε συνεργασία με το Δήμο, ο φορέας αυτός να υιοθετήσει και να εφαρμόζει αποκλειστικά το σύστημα της Διαλογής στην Πηγή για να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης, να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων που θάβονται και να προστατεύεται το περιβάλλον με το χαμηλότερο κόστος για το δημότη.

Υπενθυμίζουμε ότι η συλλογή Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών γίνεται σε εννέα (9) δημοτικά κτίρια που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.e-patras.gr και όλοι μας μπορούμε να αποθέτουμε, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για μεγάλες ΗΗΣ (ψυγεία, πλυντήρια, κλπ) όπως και όλα τα ογκώδη αντικείμενα πρέπει να ενημερώνεται από τους ενδιαφερόμενους η υπηρεσία Καθαριότητας, μέσω του sensecity ή στο τηλ. 15190.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.