Απεργία 16 Μαρτίου: Παραλύει η χώρα – 10:30 η συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία, αλλά και την συγκέντρωση που προγραμματίζεται για τις 10.30 το πρωϊ και διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες φορείς, οργανώσεις, σωματεία και σύλλογοι.

Παραλύει» ξανά η χώρα σήμερα Πέμπτη 16, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σωματεία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

OI ANΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δήμος Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, θα συμμετέχει την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, που γίνεται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας σε όλη τη χώρα και είναι συνέχεια των λαϊκών κινητοποιήσεων, με απαίτηση να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία Γεωργίου.

Η Δημοτική Αρχή, η πόλη ολόκληρη, συνεχίζουν να ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες του λαού, που από τις 28 Φεβρουαρίου, βροντοφωνάζοντας το σύνθημα: «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Ό,τι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

Σύλλογος Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας

Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει στην πανελλαδική Συγκέντρωση – Κινητοποίηση, για το δυστύχημα στα Τέμπη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Πλατεία Γεωργίου, στις 10:30πμ. και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν δηλώνοντας το δυναμικό παρόν.

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 14/3/2023 έκτακτη συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη του την από 13/3/2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την ίδια ημέρα, απαιτώντας:

Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη και την πλήρη απόδοση των ευθυνών.
Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

ατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια:

1. Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας, συμπεριλαμβανομένων και δικονομικών ενεργειών (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις κτλ), οι οποίες εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η 16-3-2023.

2. Ειδικά για τις ποινικές υποθέσεις:

Όταν υπάρχουν κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης και συνοδείες)
Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό
Για συζήτηση ή ανάκληση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών
Για τη συζήτηση ανακοπών κατά της εκτέλεσης

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στις 16ης Μαρτίου 2023, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και καλεί όλα τα σωματεία –μέλη της να δώσουν το δυναμικό παρόν.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 16 Μάρτη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. πλατεία Γεωργίου

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι στις 16 του Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, εκεί όπου δίνονται οι αγώνες. Ο σάς καλεί να στηρίξουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά τον αγώνα των μαθητών, των εργαζομένων, των απλών πολιτών της κοινωνίας μας. Έναν αγώνα δίκαιο, μαζικό και κοπιαστικό συνάμα ο οποίος θα ξεσκεπάσει τους πραγματικούς ενόχους και θα τους φέρει στην κρίση του λαού μας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους μαθητές μας, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας, στις 8 Μαρτίου, την Πάτρα αλλά και όλες τις πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών των πραγματικών ενόχων. Όλοι μαζί γίναμε η φωνή των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, βροντοφωνάξαμε «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από έναν κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ή σε μια σχολική εκδρομή.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη!

και να παλέψουμε για:

Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Στις 16 του Μάρτη ενώνονται οι φωνές των δημοσίων υπαλλήλων μ αυτές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε μαζικά, πανεργατικά, διεκδικητικά συλλαλητήρια όπου το ο αχός της κραυγής θα απαιτήσει ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και δικαιότερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ!

Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στις 8 του Μάρτη σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» οι εργαζόμενοι της χώρας δυναμώνουν την αντίστασή τους στις πολιτικές που δίνουν τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς.

Για εμάς τους εργαζόμενους και το λαό η προστασία της ζωής και της ασφάλειας είναι πάνω από τα κέρδη τους, μπορούμε να κερδίσουμε αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη: Υγεία ευημερία ασφάλεια για όλους.

Τι μάθαμε τα τελευταία χρόνια από τα μνημόνια, την πανδημία των 35.000 και πλέον νεκρών , την ενεργειακή κρίση που οδήγησε σε μια νέα φτώχεια, τις πυρκαγιές, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών;

Μάθαμε ότι το κράτος πρέπει να γίνει πάλι ο εγγυητής των δημόσιων αγαθών της Υγείας, του φυσικού πλούτου, της ασφάλειας των μεταφορών, της Παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει το υπόδειγμα της διάλυσης του Δημόσιου τομέα που είναι οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, η υποστελέχωσή του, η υποχρηματοδότηση , να αντιστραφεί.

Γι αυτό την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε:

Να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών

Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Η αποποίηση και διάχυση των ευθυνών είναι απόπειρα συγκάλυψης.

«Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/23 & ΩΡΑ 10:30 π.μ.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

Οργανώσεις Συνταξιούχων Πάτρας

Καλούμε τους Συνταξιούχους στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Π. την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου, γιατί δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης για το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Όλοι εμείς οι Συνταξιούχοι, οι απλοί άνθρωποι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 2023 στις 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας

Πιάνουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας που σηματοδότησαν τη λαϊκή απαίτηση να μην ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και να επιβάλουμε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι γι αυτό.

Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη δύναμη για να ξεμπροστιάσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας. Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ, χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο

Απαιτούμε :

· Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.

· Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.

· Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

· Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.