Βασίλης Κικίλιας για Τέμπη: «Είμαι συγκλονισμένος, συμπάσχω ως άνθρωπος και ως πατέρας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Βασίλης Κικίλιας φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο υπουργός Τουρισμού, στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την τραγωδία, δήλωσε συγκλονισμένος ως άνθρωπος και ως πατέρας.

«Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών. Ως άνθρωπος, ως πατέρας, συμπάσχω, όπως συμπάσχει και όλη χώρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βιώσει το πένθος, τον πόνο και το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία θα είναι “κούφια λόγια” αν δεν ακολουθήσουν πράξεις, έτσι ώστε να διορθωθούν οι παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων με ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κριθούν» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους. Ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονική πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση.

Αντιθέτως, στα πρώτα κύματα της πανδημίας- το βίωσα τότε ως υπουργός Υγείας- το ίδιο δημόσιο, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, πάλευαν μέσα στα νοσοκομεία να μη φεύγει κανένας από τη βάρδιά του, φρόντιζαν τους συνανθρώπους μας, έσωζαν ανθρώπινες ζωές και ο πολιτικός διάλογος και η συναίνεση ήταν σε καλύτερο επίπεδο.

Οφείλω να το πω, γιατί τα παιδιά αυτά τα οποία μπήκαν μέσα στα βαγόνια και έσωσαν τους συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα και η αρετή πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού κράτους» δήλωσε, επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.