Τσίπρας από το Άργος: Προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης και μίλησε με πολίτες και εμπόρους και άκουσε τα προβλήματά τους

«Προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στο ‘Αργος.

«Ενώ η κυβέρνηση οι υπουργοί της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολούνται με την τοξικότητα και τον διχασμό, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα και δεν έχουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, δεν νιώθουν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στους πολίτες για να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα τους προβλήματα», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η ακρίβεια έχει μετατρέψει την καθημερινότητα σε ένα Γολγοθά, το εισόδημα δεν βγαίνει μετά την τρίτη εβδομάδα του μήνα, το αίσθημα ανασφάλειας αβεβαιότητας κυριαρχεί για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει, αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει. Εάν θα συνεχίζουμε να βουλιάζουμε ή θα αλλάξουμε και προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση».

Ακολούθως εξήγησε ότι πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει από την επόμενη μέρα «ένα σχέδιο ώστε να έχουμε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη, ένα νέο σύστημα υγείας με ασφάλεια και προστασία για όλους και με περισσότερη δικαιοσύνη». Κλείνοντας υπογράμμισε «δικαιοσύνη παντού, αυτό είναι το σύνθημά μας αυτό είναι το όραμα μας και θα το κάνουμε πράξη με την ψήφο των πολιτών».

Μιλώντας στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τον υποδεχθεί, σε μία αυτοσχέδια ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε παρατήρηση ψηφοφόρου ότι «πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση» απάντησε: «Ένας τρόπος υπάρχει. Η ψήφος του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Ανεξαρτήτως του τι λένε για τις μετρήσεις και τι γράφουν, εγώ βλέπω αυτή τη μοναδική μέτρηση με την επαφή με τον κόσμο, με την παρουσία σας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η κάλπη έχει να κάνει με τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Τα προβλήματα των πολιτών είναι κοινά, δεν έχουν να κάνουν με τους διαχωρισμούς αριστερά, δεξιά κέντρο. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την ελπίδα που λείπει από τους ανθρώπους, την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι μπορούμε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά να δημιουργήσουμε μία νέα προοπτική στον τόπο με δικαιοσύνη, περισσότερη δικαιοσύνη».

Από την ελληνική κοινωνία ακούγεται «φτάνει πια ως εδώ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «γιατί βλέπουμε τη ζωή μας γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη, ότι η μεγάλη πλειοψηφία δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, το εισόδημα τελειώνει την τρίτη εβδομάδα, οι τιμές έχουν φθάσει στο Θεό, αυξήσεις στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στις τιμές της βενζίνης. Μας έλεγαν ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Ναι αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Διότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κρίση ενέργειας αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη στις τιμές στην ενέργεια, στη βενζίνη στο σούπερ μάρκετ».

Απαντώντας στην παρατήρηση ψηφοφόρου για την αλλαγή κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική αλλαγή. Όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην πολιτική που ασκείται, για να συναντηθεί με τις αλλαγές στη καθημερινότητα των πολιτών και στην ζωή μας». Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η αλλαγή θα προκύψει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών, ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, όχι ένα κράτος αναποτελεσματικό που γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες όπως είδαμε δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη με έναν ισχυρό σύστημα υγείας ώστε να έχουμε ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας συνθήκες περίθαλψης για όλους».

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «οι πολιτικοί λογοδοτούν στην κάλπη και αυτοί που θα τους κρίνετε είστε εσείς, οι Έλληνες πολίτες». Σε νέα παρατήρηση ότι «αυτά που έγιναν δεν πρέπει να ξεχαστούν», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Εμείς όμως ερχόμαστε να χτίσουμε, όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να βάλουμε κανόνες και να δώσουμε μία προοπτική, προοπτική ισονομίας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας». Κλείνοντας υπογράμμισε το σύνθημά μας είναι «δικαιοσύνη παντού και αυτό σημαίνει δικαιοσύνη και στην Δικαιοσύνη

Ο κ. Τσίπρας έκανε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης και μίλησε με πολίτες και εμπόρους και άκουσε τα προβλήματά τους. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου του επισήμαναν ότι ακόμη και στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης η κίνηση είναι μειωμένη και αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε εργοστάσιο κατασκευής Ηλιακών θερμοσιφώνων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει Ανοιχτή Ομιλία στην Καλαμάτα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.