Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς διαμορφώθηκαν οι βάρδιες το μοιραίο βράδυ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας λίγη ώρα πριν τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς και για τον ρόλο που έπαιξε ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας ανακύπτουν όσο προχωρά η έρευνα των Αρχών για το μοιραίο δυστύχημα.

Την αναβάθμιση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δρομολόγησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών.

Μετά την απολογία και την προσωρινή κράτηση του σταθμάρχη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Η έρευνα, η οποία θα ανατεθεί με την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών σε ανώτερο δικαστικό, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ελεγχθούν τα πάντα, οι συνομιλίες με τους άλλους σταθμάρχες που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας, καθώς και αν υπήρξαν ευθύνες από τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν βρίσκονται πια στη ζωή και είναι ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Πώς διαμορφώθηκαν οι βάρδιες το μοιραίο βράδυ

Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από το πόστο του, περίπου στις 22:30, αφήνοντας τον άπειρο 59χρονο συνάδελφό του να διαχειριστεί μόνος του την όλη κατάσταση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Alpha, όπως ισχυρίζεται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος τέθηκε σε αργία και η αναρρωτική του άδεια ερευνάται, την επίμαχη ώρα, δηλαδή μεταξύ 22:00 και 23:00, είχε ορίσει δύο σταθμάρχες.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή οι βάρδιες ήταν:

Πρωινή: 6.00 – 15.00

Απογευματινή: 14.00 – 23.00

Βραδινή: 22.00 – 6.00

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.