Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιους “δείχνει” ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, στα δικαστήρια της Λάρισας, βρίσκεται ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της νύχτας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για την τραγωδία. Είναι ο επιθεωρητής που έβγαζε τις βάρδιες και τοποθετούσε τους σταθμάρχες στους διάφορους σταθμούς. Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής έχει ήδη καταθέσει, πριν ασκηθούν διώξεις σε βάρος του, στην Aστυνομία δύο φορές και μία στην 3η ανακρίτρια, προτού δηλαδή ανατεθεί η υπόθεση στον εφέτη ανακριτή.

Kατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα, πολυσέλιδο σχεδόν 100 σελίδων, και στη συνέχεια να περάσει την πόρτα του εφέτη ανακριτή και ο ίδιος πια να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία κατηγορείται αλλά και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για να συνεχιστεί η έρευνα και να αποφασίσει μαζί με τον εισαγγελέα εάν θα πρέπει και συντρέχει λόγος να κρατηθεί, να προφυλακιστεί δηλαδή μέχρι να γίνει η δίκη.

Στα όσα υποστήριξε σε αυτές τις καταθέσεις συμπεριλαμβάνεται και το θέμα του ωραρίου, επιμένοντας ότι θα έπρεπε και οι δύο σταθμάρχες να βρίσκονται στο πόστο τους ως τις 23:00.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τι αναμένεται να καταθέσει για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας

«Εγώ προτείνω τις βάρδιες και ο διευθυντής κυκλοφορίας τις εγκρίνει. Από εκεί και πέρα την ευθύνη την έχει αυτός που φρόντισε να υπάρχουν περισσότερα άτομα στη βάρδια ή αυτός που έφυγε νωρίτερα από το πόστο του;» αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, σύμφωνα με το Mega.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιθεωρητής θα ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών και στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς όπως υποστηρίζει είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μια ώρα καθυστέρηση.

«Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Όχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», δήλωσε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.