Τραγωδία στα Τέμπη: «Έφοδος» των ελεγκτών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα κεντρικά του ΟΣΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ραγδαίες εξελίξεις στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς, όπως έγινε γνωστό ελεγκτές της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων πραγματοποίησαν έκτακτη έρευνα στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, οι ελεγκτές αναζητούν στοιχεία σε αρχεία και έγγραφα προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάρτιση πορίσματος με αφορμή το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Το τηλεοπτικό κανάλι επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται στο πόρισμα να προτείνεται η ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ, ενώ αυτό θα σταλεί και στην ευρωπαϊκή αρχή σιδηδροδρόμων, ενώ εξετάζεται να υπάρξει πρόταση για ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας και για την Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελλείψεις κα οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των έργων αναβάθμισης ήταν γνωστές σε όλους τους αρμόδιους. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), μόλις πέντε ημέρες πριν απ’ το πολύνεκρο δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσε εξηγήσεις για τους απανωτούς εκτροχιασμούς και το κατά πόσο γι’ αυτούς μπορεί να φταίει το επίπεδο εκπαίδευσης ή η κούραση των εργαζομένων. Τις απαντήσεις που αναζητούσε η ΡΑΣ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τις έλαβε τη Δευτέρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.