Τουλάχιστον 350 άτομα την ώρα της σύγκρουσης – Έτρεχαν με πάνω από 100 χιλιόμετρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει. Πρόκειται για την χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρα.ς

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης». Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από την έρευνα που έχει ξεκινήσει δείχνει πως η μετωπική σύγκρουση των τρένων σημειώθηκε με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων.

Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα κανείς από τους μηχανοδηγούς δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα και να αποτρέψει το μοιραίο. Στις εικόνες βλέπουμε την επιβατική αμαξοστοιχία να έχει βγει από σήραγγα και λίγα μέτρα παρακάτω να συγκρούεται με την εμπορική, που βρισκόταν στο ίδιο ρεύμα.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Σημειώνεται πως κατάθεση έχουν δώσει συνολικά τέσσερα άτομα για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Πρόκειται για τον σταθμάρχη Λάρισας, εκπρόσωπο της εταιρείας, τον προϊστάμενο εκδοτηρίων και τον προϊστάμενο μηχανοδηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλοι φαίνεται να κάνουν λόγο για λάθος του σταθμάρχη.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ νωρίτερα με παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου δόθηκε εντολή για εποπτεία στις έρευνες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο σταθμάρχης είναι 60 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.