Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, τα μαχητικά F-16 Viper αλλά και τα εκπαιδευτικά T-6A Texan II 120 για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, τα μαχητικά F-16 Viper αλλά και τα εκπαιδευτικά T-6A Texan II 120 θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (25.3.2023) στην Αθήνα.

Η γενική δοκιμαστική παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα (22.3.2023) στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, την οποία παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Έτσι, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Στην παρέλαση, θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά θα γίνει διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου διότι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων. Η εκπαίδευση της Ίλης συνεχίζεται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.