Τέμπη: Ολοκληρωθήκαν οι ταυτοποιήσεις των νεκρών – Άγνωστο παραμένει ένα θύμα, την κόρη της αναζητά ακόμα μια γυναίκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η επιχείρηση απομάκρυνσης και του 5ου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Παράλληλα, φορτηγά και νταλίκες μεταφέρουν συνεχώς τμήματα από ό,τι απέμεινε από τα βαγόνια 1 και 2 στον χώρο του ΟΣΕ στη Λάρισα, για περαιτέρω έρευνα.

Επιτόπου βρίσκεται και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος μίλησε στους εργαζόμενους, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες στην επιχείρηση.

Ο υφυπουργός τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στον τόπο του δυστυχήματος για τα θύματα.

DNA – Έλεγχοι

Ολοκληρώθηκαν στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά μέχρι και χθες 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίησή του μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στον τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από τη φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Στο μεταξύ, στις 4 το απόγευμα στη Στυλίδα Φθιώτιδας θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον 55χρονο Γιάννη Τζοβάρα, ελεγκτή του μοιραίου intercity 62, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδας. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.