Τέμπη: Tο λάθος του σταθμάρχη στον πίνακα διαχείρισης – Τι κάνει στη φυλακή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Παρασκευή θα απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες και ο επόπτης κυκλοφορίας, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Alpha, o κατηγορούμενος σταθμάρχης δεν είχε χαράξει ηλεκτρονικά καμία διαδρομή το βράδυ της σύγκρουσης.

Συνάδελφός του 59χρονου σταθμάρχη εξήγησε τι δεν έπραξε τη μοιραία νύχτα με αποτέλεσμα την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει, αλλά αυτό που βρίσκεται στον σταθμό είναι ένα γραφείο στο οποίο αναγράφεται ότι είναι τηλεδιοίκηση, που όμως είναι αποθήκη. Τον περασμένο Νοέμβριο τοποθετήθηκε μια κονσόλα που λέγεται πίνακας τοπικού χειρισμού και η οποία δείχνει την πορεία των τρένων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων αριστερά και τριών δεξιά, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η επαναφορά των κλειδιών έγινε χειροκίνητα ένα ένα ξεχνώντας την αλλαγή τον πίνακα. Ο συνάδελφός του αναφέρει ότι αν πατούσε τα δύο κουμπιά για αυτόματη χάραξη της διαδρομής το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Τα φώτα μάλιστα στον πίνακα έδειχναν την πορεία των τρένων με τα κόκκινα φωτάκια να αναβοσβήνουν. Για πέντε λεπτά υπήρχε η κοινή πορεία των τρένων στην ίδια γραμμή.

Οπως επισήμανε, ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε την εκπαίδευση στην Καλαμπάκα, όπου εκεί περνάει ένα τρένο την ημέρα και δεν υπάρχει ανάλογος πίνακας.

Με ποιους είναι στο κελί ο σταθμάρχης – Δεν θέλει να μιλάει για την τραγωδία

Στο μεταξύ, πληροφορίες σχετικά με την καθημερινότητα του σταθμάρχη, στις φυλακές Λάρισας όπου βρίσκεται προφυλακισμένος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Star, η σύζυγος και οι δικηγόροι του σταθμάρχη Λάρισας είναι αυτοί που τον επισκέπτονται όλες αυτές τις ημέρες, ενώ ο ίδιος προτιμά να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους, προκειμένου να μην συζητά με κανέναν για το τραγικό δυστύχημα. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο δεν θέλει να προαυλίζεται.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον βλέπουν καθημερινά, είναι λιγομίλητος, ζητά μόνο τα απαραίτητα και δεν βλέπει καθόλου τηλεόραση. Mόνο ζήτησε να έχει ένα ραδιόφωνο.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 59χρονος μοιάζει χαμένος, σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το τι έχει συμβεί.

Η διεύθυνση των φυλακών έχει επιλέξει ο σταθμάρχης να βρίσκεται σε ένα ήσυχο κελί με ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, προκειμένου να μη γίνει στόχος πιθανών επιθέσεων.

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.