Τέμπη: Ξεσπά ο πατέρας της Ελπίδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι λέει ο Χρήστος Χούπας για τη στάση που πήρε μετά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας Χούπα, της 28χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στην σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, δέχθηκε προ ημερών κριτική για τη δήλωση που έκανε με την οποία υποστήριξε πως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων «είναι βάλσαμο στην ψυχή του». Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να τον χαρακτηρίσουν «τέρας».

«Δεν με αγγίζουν καθόλου»

«Συντετριμμένη είναι ολόκληρη η οικογένεια. Εμείς, ήμασταν δεμένη οικογένεια. Είπαμε το τελευταίο αντίο στην κόρη μας. Το καημένο, βγήκαν τα αποτελέσματα στη σχολή του και τα είχε όλα δέκα. Πού είναι να τα δει; Στο χώμα; Βγήκε η βαθμολογία και τα είχε δεκάρια το καμάρι μου» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, εμφανώς συγκινημένος.

Σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που έλαβε μετά τη δήλωσή του, ο κύριος Χούπας είπε: «Δεν με αγγίζουν αυτά. Τι απαντά ο πατέρας της Ελπίδας σε όσους το είπαν “τέρας”. Ένα μέρος όσων είπα αγνοήθηκε. Αν είσαι γονιός με καταλαβαίνεις. Όλα τα πλούτη του κόσμου».

Μάλιστα, νωρίτερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας πέρασαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι δύο σταθμάρχες, και ο επιθεωρητής.

Ειδικότερα, οι δύο σταθμάρχες έλαβαν προθεσμία για τις 24 Μαρτίου, ενώ ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για τις 30 Μαρτίου. Οι δύο σταθμάρχες έχουν κατηγορηθεί πως εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους αφήνοντας μόνο τον άπειρο σταθμάρχη, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Στόχος του εφέτη ανακριτή είναι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.