Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες που σχεδίαζαν χτύπημα στου Ψυρρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κατώφλι του Ανακριτή για τις απολογίες τους πέρασαν λίγο μετά τις 11.30 οι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ´αγνώστων για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωσης καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, είναι καταγεγραμμένοι από κάμερες ασφαλείας, κατά τις επισκέψεις που έκαναν στη περιοχή του Ψυρρή, προκειμένου να αποτυπώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εστιατόριο – συναγωγή που φέρεται να τους είχε υποδείξει ο καθοδηγητής τους από το Ιράν, για να επιτεθούν.

Το βάρος των ερευνών πέφτει πλέον στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου εξετάζονται τα δύο κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, από τα οποία ήδη έχει ανακτηθεί μεγάλος όγκος δεδομένων που αφορούν σε περίπου 1000 συνομιλίες, εκ των οποίων πολλές είχαν σβηστεί και αφορούν συνομιλίες που είχαν οι ύποπτοι με τον φερόμενο «εγκέφαλο».

Η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο καθώς πολλές από τις συνομιλίες είναι στη γλώσσα Ουρντού και χρειάζεται μετάφραση από κάποιον που πρέπει να μιλάει καλά τη συγκεκριμένη διάλεκτο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνομιλία που είχε ο 27χρονος Πακιστανός με τον 30χρονο «εγκέφαλο» του δικτύου όπου του μιλά για όπλα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα και πιστόλια». Του απαντά ο 30χρονος: «Να πας να τα πάρεις, να τα κρατάς και να μου στείλεις φωτογραφίες»

Ο 27χρονος σε αυτό το σημείο φαίνεται να αντιδρά, λέγοντας στον «εγκέφαλο» ότι «φοβάμαι να πάω στο νησί γιατί μπορεί να με “βγάλουν” και επίσης έχω δυσκολία να τα μεταφέρω».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.