Ρωσίδα κατάσκοπος: Το μυστήριο με τα ταξίδια που έκανε – Πότε την απέσυραν οι Ρώσοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ βρίσκονται τα πέντε συγκεκριμένα ταξίδια που έκανε η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» σε εξωτερικό και Ελλάδα, καθώς φέρεται να αφορούσαν την κατασκοπευτικής της δράση.

Η Ρωσίδα Irina S.A., η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα ενός νεκρού παιδιού και είχε κατασκευάσει μία ζωή για να πείθει πως είναι Ελληνίδα διατηρώντας μάλιστα και κατάστημα στο Παγκράτι, είναι παντρεμένη με έναν επίσης Ρώσο πράκτορα, που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά, δηλαδή ήταν στο πρόγραμμα Illegal και δρούσε ως κρυφός πράκτορας στη Βραζιλία.

Το παραμικρό δεν είχε αντιληφθεί ούτε ο Έλληνας σύντροφός της, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε αρμοδίως από την ΕΥΠ για τη δράση της. Η «Μαρία Τσάλλα» είχε προφανώς φροντίσει να βρει σύντροφο στη χώρα μας για περαιτέρω κάλυψη.

Παντρεμένη με Ρώσο πράκτορα που δρούσε στη Βραζιλία

Παράλληλα, το ίδιο είχε κάνει και ο σύζυγός της, ο οποίος δρούσε ως Illegal στη Βραζιλία. Εκεί παρίστανε τον Περουβιανό και δρούσε ως Ρώσος πράκτορας χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς. Ωστόσο, όλα πήγαν στραβά όταν τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Ενημέρωσε τη Βραζιλιάνα σύντροφό του ότι φεύγει για διακοπές στη Μαλαισία, ωστόσο εκείνη ανησύχησε από την πολυήμερη απουσία του και σήμανε συναγερμό.

Αυτό ωστόσο σήμανε συναγερμό στη Μόσχα, η οποία τον ανακάλεσε διότι θεώρησε επικίνδυνο το όλο σκηνικό και φοβήθηκε ότι θα αποκαλυφθεί η δράση του. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη και η απόφαση να ανακληθεί από την Ελλάδα και η σύζυγός του «Μαρία Τσάλλα».

Την ίδια ώρα, η ΕΥΠ κάνει «φύλλο και φτερό» τα social media της γυναίκας που κατά την παραμονή της εδώ, εμφανιζόταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με είδη… πλεξίματος στο Παγκράτι, ενώ ερευνάται αν υπάρχει κατασκοπευτικό δίκτυο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και άρα συνεργοί της.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσίδα ήταν δίδυμο με κατάσκοπο στη Σλοβενία, ο οποίος συνελήφθη εκεί πριν από δύο μήνες. Τότε, οι Ρώσοι, φέρεται να αποφάσισαν να την αποσύρουν από την κατασκοπευτική δράση και η «Μαρία Τσάλλα» επέστρεψε στην πατρίδα της.

Το προφίλ της Ρωσίδας κατασκόπου στα social media: Η χειροτεχνία, τα πλεκτά και η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία

Όπως αναφέρουν πηγές, εμφανιζόταν σαν Ελληνίδα από το 2018 και ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος χειροτεχνίας και πλεκτών στο Παγκράτι. «Η κατάσκοπος με το βελονάκι» όπως ανέφεραν άνθρωποι που γνωρίζουν. Παρότι δήλωνε φωτογράφος όμως, πρόσεχε να μη φαίνεται καθαρά το πρόσωπό της στα δικά της καρέ.

Στη σελίδα της στο facebook είχε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες, κυρίως από τοπία και μνημεία ενώ ιδιαίτερη αδυναμία είχε στις γάτες.

Οι Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Irina ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals». Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Η ΕΥΠ κατάφερε να εντοπίσει τα στοιχεία της και να ξετυλίξει το κουβάρι. Πρόκειται τελικά για την Irina A.S η οποία παραποιούσε έγγραφα μωρών που πέθαναν κατά τη γέννα ή ανθρώπων που δεν ήταν στη ζωή.

Τη δράση της ξεσκέπασε συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.