Παρέμβαση Ντογιάκου: Ζήτησε τη δικογραφία για το δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε επίσης να ερευνηθεί και το πώς και από ποιους διέρρευσε όλη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας.

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου μπαίνει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2017 με τρεις νεκρούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφο που απέστειλε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζητά τη δικογραφία προκειμένου να τη μελετήσει υπό το φως των νέων δεδομένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να κρίνει αν πρέπει να βγει από το αρχείο ούτως ώστε να διερευνηθεί η τέλεση και κακουργηματικών πράξεων.

Για το δυστύχημα στο Άδενδρο είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις ένας εκ των μηχανοδηγών του τρένου αλλά αθωώθηκε.

Ο κ. Ντογιάκος ζητά τώρα τη δικογραφία καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και τότε είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, που όμως δεν διερευνήθηκαν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.