Μητσοτάκης σε Ντογιάκο: Προτεραιότητα στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των Τεμπων απέστειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον εισαγγελέα την κατά το δυνατόν προτεραιοποίηση της υπόθεσης και την ανάθεσή της στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ζητά και διερεύνηση των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ. Oπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.