Ένοχος ο Νιγηριανός γερουσιαστής που επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός άνδρα για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο στο Λονδίνο ο Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νεαρού άνδρα για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του.

Εκτός από τον 60χρονο γερουσιαστή, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τη σύζυγό του, Μπεατρίς, 56 ετών, και έναν γιατρό που μεσολάβησε για να γίνει η μεταμόσχευση, τον Ομπίνα Ομπέτα, 50 ετών. Όλοι τους είχαν συνωμοτήσει ώστε να φτάσει ο νεαρός άνδρας από το Λάγκος στο Λονδίνο για να του πάρουν το νεφρό. Η κόρη του ζεύγους, η 25χρονη Σόνια, αθωώθηκε.

Οι ποινές τους θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου ενώ κινδυνεύουν με ισόβια, με
βάση τον νόμο περί σύγχρονης δουλείας. Το θύμα, που η οικογένεια δήλωνε ότι ήταν εξάδελφος της Σόνια, στην πραγματικότητα ήταν ένας πλανόδιος πωλητής από το Λάγκος. Του είχαν υποσχεθεί ότι θα του έδιναν 7.000 στερλίνες αλλά και ότι θα μπορέσει να παραμείνει και να εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Βρετανία είναι νόμιμο να δωρίζει κανείς το νεφρό του για αλτρουιστικούς λόγους, όχι όμως εάν πρόκειται να λάβει κάποιο οικονομικό ή υλικό αντάλλαγμα.

Στην κατάθεσή του ο νεαρός αφηγήθηκε ότι πίστευε πως θα εργαζόταν στη Βρετανία και μόνο όταν βρέθηκε απέναντι στους Βρετανούς γιατρούς αντιλήφθηκε ότι θα του έπαιρναν κάποιο όργανο. Απευθύνθηκε τότε στην αστυνομία «ψάχνοντας κάποιον που θα του έσωζε τη ζωή».

Η επέμβαση δεν έγινε ποτέ. Ο γερουσιαστής, που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα και εκλέγεται στη νοτιανατολική Νιγηρία, δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές στη χώρα του, δεδομένου ότι είχε προφυλακιστεί στη Βρετανία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.