Η Δύναμη Κουντς σχεδίαζε την τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα – Η συνδρομή της Μοσάντ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα ώστε να εντοπιστούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που συνδέονται με τη Δύναμη Κουντς, που σχεδίαζε το “χτύπημα” στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. 

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, βοήθησε τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν απόπειρα δύο Πακιστανών να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι οι αμοιβές έφταναν τα 16.000 ευρώ το κεφάλι.

Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» που έγινε νωρίτερα, σήμερα, γνωστή αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Ισραηλινούς και Εβραίους.

«Μετά την έναρξη της έρευνας στην Ελλάδα, η Μοσάντ βοήθησε στην αποκάλυψη πληροφοριών για τις μεθόδους λειτουργίας και της σύνδεσης των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το τοπικό τρομοκρατικό δίκτυο της Ελλάδας με τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο.

Ακούστε όσα είπαν μέλος της συναγωγής και πελάτης του εστιατορίου στο newsit.gr

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.