Πάτρα: Στις 28/3 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Καψή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και συγγραφέας Παντελής Καψής θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς, Ο άγνωστος πόλεμος στη σκιά του μνημονίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ και λίγο καιρό.

Ο Παντελής Καψής αναζητά στο νέο του βιβλίο που ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία σε εκδήλωση στην Αθήνα, τις απαντήσεις στην περιπέτεια της Κεντροαριστεράς.

 

Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, που διετέλεσε διευθυντής των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» και εν συνεχεία υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, στο βιβλίο του Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, περιγράφει την κατάρρευση της Κεντροαριστεράς εν καιρώ μνημονίων και απαντά στο εύγλωττο αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τόσο ακριβά το μνημόνιο, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης ψήφισαν μνημόνια και άντεξαν εκλογικά.

 

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο συγγραφέας θα επισκεφτεί την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τον Πύργο, την Καλαμάτα αλλά και την Πάτρα, καθώς επίσης και τη Ναύπακτο όπου θα παρουσιάσει τη δική του βιωματική και ερευνητική οπτική στα πολιτικά γεγονότα της εποχής του μνημονίου, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, το έντονο πολιτικό παρασκήνιο, την ανεπάρκεια πολλών πρωταγωνιστών, καθώς και τα χρόνια του άκρατου λαϊκισμού που ακολούθησε.

Στην Πάτρα η εκδήλωση παρουσίασης του νέου αξιόλογου βιβλίου του Παντελή Καψή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος) σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ της οικογένειας Παπαχρίστου και το περιοδικό Πατρινόραμα.

Θα μιλήσουν

ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής και πρώην υπουργός,

και ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης και δημοσιογράφος.

Θα συντονίζει την εκδήλωση ο δημοσιογράφος Γεώργιος Πλης.

 

 

 

Η εκδήλωση στον Πύργο της Ηλείας, θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Πύργου (πλατεία Σάκη Καράγιωργα), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗ και τον Δήμο Πύργου.

Θα μιλήσουν ο Νίκος Αλιβιζάτος, συγγραφέας και Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, ο Πάνος Λουκάκος, δημοσιογράφος και η Μαριάννα Σταθοπούλου, δικηγόρος και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωινή», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Στην Καλαμάτα η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33) σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λαγός.

 

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.