Πάτρα – Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Σύσκεψη προγραμματισμού στην Ιχθυόσκαλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο προγραμματισμός της φετινής ενότητας του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο πραγματοποιείται υπο την Αιγίδα του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα οργάνωσης του Φεστιβάλ. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ θα θέσει και φέτος στη διάθεση του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου όλες τις υπηρεσίες του, ενώ για μία ακόμα φορά θα καλύψει οικονομικά ανάγκες και υπηρεσίες για τις οποίες δεν διαθέτει την υποδομή όπως ο ήχος και ο φωτισμός. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι της Κρήνης και στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί με τις συμμετοχές των ερασιτεχνικών σχημάτων να είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Και φέτος ψυχή του Φεστιβάλ είναι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, ομάδες από πολιτιστικούς Συλλόγους και συλλόγους εργαζομένων. Δηλαδή από τη γειτονιά και τους χώρους δουλειάς που αποτελούν και το κύτταρο της Πολιτιστικής Δημιουργίας.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στη διάρκεια της σύσκεψης επεσήμανε πως για τον Πολιτιστικό Οργανισμό ο ρόλος της ερασιτεχνικής θεατρικής έκφρασης στη συλλογική δράση και την ανάπτυξη των αντιστάσεων της κοινωνίας στη λαίλαπα της εμπορευματοποίησης είναι καταλυτικός. Γι’ αυτό και ο δήμος παρά την οικονομική ασφυξία στην οποία τον έχουν καταδικάσει όλες οι κυβερνήσεις θα συνεχίσει να την στηρίζει και ενισχύει.

Στη σύσκεψη εκτός από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Λαμπρινή Αναγνώστου, η Διονυσία Ασπρογέρακα από τις “Ροές- Χώρος Πολιτισμού”, ο Νίκος Γασπαρινάτος από τη θεατρική ομάδα Λεύκας “Ήθος ποιείν”, η Μαρία Καζάκου από την ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.Πατρών, ο Γιώργος Ντάφλος από το 19ο Γυμνάσιο, η Κατερίνα Σακελλάρη από τη “θεατρική ομάδα Γηροκομειού, ο Βασίλης Ψυχογιός από την ομάδα “Συν-δράση” και ο Κώστας Τζουραμάνης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου .

Η θεατρική ομάδα “Χορολάτρες” του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” Παραλίας και η θεατρική ομάδα της Πολυφωνικής Πατρών, δεν παραβρέθηκαν στη σύσκεψη λόγω υποχρεώσεων και ενημέρωσαν σχετικά .

Της προγραμματικής συνάντησης, με την ολοκλήρωση του φεστιβάλ του 2022 προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων και συλλογικοτήτων όπου έγινε απολογισμός του Φεστιβάλ .

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.